ONTHAAST IN 10 SECONDEN

vlak voor ‘de’ 10 sec volgt de camera als vanzelf de twee gitaristen. die een leuk spel spelen met de onhoorbare gitaren – het geluid was immers vooraf opgenomen – en daardoor even doen vergeten dat de lead singer niet in beeld is. hij is zelfs helemaal weggelopen: als hij direct na zijn gitaristen vol in beeld is, lijkt hij even achter adem. geen journalist die het opmerkt. hij staat op een geheel ander podium, met een kleinere wijzerplaat. om daar te komen, moet hij het oorspronkelijke podium, met de grote wijzerplaat, per trap hebben verlaten, dan rondom een groep aanwezigen zijn gerend en dan een tweede trap weer op. geen wonder dat hij even naar adem hapt, en geen wonder dat hij daar een aantal seconden voor nodig had. de ’10’ sec zijn daarmee vrijwel geruisloos voorbij. de lead singer roept ‘I love you too, baby ‘ en buigt zich naar handenvol fans die uitzinnig over de rand naar boven wapperen. en zingt.

Zelden zo’n gelikte act gezien. Waarin het rondrennen – van podium 1 naar podium 2 – precies de hele act (‘Slow Down’) weerspreekt.

Published by

FR

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_van_Daalen